Met vertrouwen bevallen voor een positieve ervaring

handen-400x600-curve

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Een belangrijk moment in je leven. Met een geboortecoach vergroot je de kans op een natuurlijke, soepele bevalling en kun je tevreden terug kijken op deze bijzondere periode.

Wat is een geboortecoach?

Een geboortecoach geeft je zekerheid en vertrouwen bij je bevalling. Ze wordt ook wel zwangerschaps- en bevallingscoach of doula genoemd. Het is een speciaal daarvoor opgeleide vrouw die zorgt voor praktische, informatieve en emotionele ondersteuning voor, tijdens en na de geboorte.

Maar een geboortecoach is geen medicus, daarvoor ga je naar een gynaecoloog of verloskundige. Zij doen de zwangerschapscontroles en medische begeleiding tijdens je bevalling. Soms wil je meer steun en persoonlijke aandacht dan de medische begeleiding je kan geven. Met al je vragen, wensen of zorgen over je zwangerschap en bevalling kun je bij mij terecht. Tijdens je zwangerschap kan ik handige tips en praktische informatie geven, zodat je je goed kunt voorbereiden op de geboorte van je kindje.

Bij de bevalling ben ik er vanaf het begin tot het einde non-stop bij, of je nou thuis of in het ziekenhuis bevalt. Gedurende deze continue begeleiding help ik je met ademhaling en ontspanning, moedig je aan, masseer en kalmeer, vertel wat er in je lijf gebeurt en ken je verhaal. Ik kan je partner ondersteunen of juist even aflossen. Ik ben er helemaal voor jou of jullie om de bevalling zo soepel en positief mogelijk te laten verlopen.

Doordat we tijdens de zwangerschap een vertrouwensband hebben opgebouwd en ik je wensen goed ken, kan ik je de beste support geven, zodat je bewust en met vertrouwen kunt bevallen.

Video: De doula bevalt goed!

Wat is een doula? Wat doet een doula? Waarom een doula? In deze korte film praten ouders en professionals over de toegevoegde waarde van een doula in ons Nederlands zorg systeem.

Deze film is gemaakt door orkaproductions.com in opdracht van de nederlandse vereniging van doula's ( NBvD )