Wie ben ik?

wiebenik-curveIk ben Margot, kom uit Nederland en woon inmiddels ruim 15 jaar op Curaçao, samen met mijn man en 4 kinderen. Vanuit mijn achtergrond als sociaal pedagogisch hulpverlener heb ik altijd al graag met baby’s en (jonge) kinderen gewerkt. Naarmate ik zelf meer kinderen kreeg, is mijn interesse in de bijzondere periode rondom de geboorte, alleen nog maar groter geworden.

De geboorte van je kind(eren) behoort tot een van de belangrijkste momenten in je leven, vol vreugde over dit prille leventje. Hier wil je je natuurlijk zo goed mogelijk op voorbereiden! Soms loopt het ook anders en deels ervaringskundig op dit gebied heb ik zelf ondervonden hoe belangrijk het kan zijn de juiste zorg en ondersteuning te krijgen. Inmiddels heb ik verschillende opleidingen afgerond; waaronder de opleiding tot Doula (geboortecoach), Docent Babymassage en Babygym, geboorte fotografie en new born fotografie en werk ik met veel plezier in mijn praktijk Birth & Baby.

De geboorte van je kind(eren) behoort tot
een van de belangrijkste momenten in je leven.

Als je zwanger bent, komt er veel op je af. Het is fijn om hierin begeleid te worden en ervaringen te kunnen delen. Daarvoor kun je bij mij terecht. Individuele zwangerschapsbegeleiding tijdens de compacte Zwanger cursus geeft je de mogelijkheid om helemaal op maat voorbereid te worden, precies zoals jij wil, met al je wensen, behoeften en vragen. Ben je opnieuw zwanger en weet je het allemaal nog wel, maar wil je toch even een “update” hebben, dan is de Opnieuw Zwanger cursus iets voor jou, een paar opfrislessen vlak voordat je gaat bevallen.

Als geboortecoach deel ik graag mijn ervaring en kennis rond zwangerschap en geboorte. Ik ben ervan overtuigd dat zwangeren op eigen kracht kunnen bevallen, met de juiste support van anderen, om zo positief terug te kunnen kijken op je bevalling. Tijdens de geboorte van mijn kinderen heb ik zelf ervaren hoe waardevol het is om hierin met aandacht en vertrouwen begeleid te worden. Nu ikzelf professioneel doula ben, wil ik deze ondersteuning heel graag doorgeven. Ik vind het elke keer weer een bijzondere ervaring aanstaande ouders te begeleiden tijdens het geboorteproces. Zo wordt de geboorte van hun kindje een positieve ervaring, en een dag met een gouden randje.
Sinds kort is het ook mogelijk prachtige foto’s van de geboorte te ontvangen; bijzondere, unieke beelden van de geboortedag respectvol vastgelegd! Om later – samen met je kindje – op elk moment die allereerste herinneringen weer terug te kunnen kijken. De geboortefotografie kan in combinatie met de geboorte coaching, maar ook apart geboekt worden.

Als je baby net geboren is, kun je een new born shoot doen. Ik kom dan thuis vlak na de geboorte van je kleintje een mooie reportage maken, eventueel samen met vader, moeder en grote broer of zus. Pure en spontane momenten worden dan vereeuwigd, prachtige herinneringen voor later.
Daarnaast geef ik ook de cursus Babymassage. Het is fijn om de band met je baby op te bouwen en hem of haar een goede start te kunnen geven. Doordat ik ook nog een aantal jaren als gediplomeerd schoonheidsspecialiste heb gewerkt, heb ik ruime ervaring met masseren. Deze cursus geef ik in de praktijk voor Kinderfysiotherapie en Bekkenbodemtherapie.

Vanwege mijn fascinatie voor alles rondom geboorte en om ‘up to date’ te kunnen zijn, blijf ik cursussen en bijscholingen volgen om jou als zwangere of prille moeder nog beter te kunnen begeleiden. Hopelijk geeft deze website je een indruk hoe je begeleid kunt worden voor, tijdens en na de geboorte, én wat ik hierin voor jullie kan betekenen. Neem gerust contact op als je meer wilt weten!